evet efendim, dünya milliyetçisi olabilmek için önce dünya'nın nasıl bir yer olması gerektiğini bilmemiz gerek, o zaman şöyle bir düşünce seli, hafif bilim kurgu ve futurist yaklaşımlarla olaya derinlemesine girelim.
öyle bir dünya düşünün ki ne savaş var ne karşı bir görüş, herkes eşit, tek ortak bir dil var, ne ırkçılık, ne din sorun ediliyor herkes istediğini yaşamakta özgür, tabiki özgürlüğün sınırları içerisinde...
her insanın eşit bir refah durumu var, herkes düzenli olarak çalışıyor ve hayatlarını iyi bir şekilde yaşıyor; tatil için bir hafta dubai'de, bir hafta maldivler'de, bir hafta miami'de orada burada... dünya'nın her yerine gidebiliyorlar ne vize, ne pasaport sorun ediliyor; çünkü her yer zaten yaşadığı ülkenin sınırları içerisinde çünkü ayak bastığı her yer ülkesi...
insanların her yerde istediği gibi yaşaması sonucu insanlar bir yere bağlı kalmak yerine dünya'nın neresinde istiyorsa orasında yaşamaya başlıyorlar ve belli kentlerde kalabalık azalıyor, tokyo, new york, londra, paris, istanbul'un nüfusu düşerek daha yaşanılacak yerler haline geliyor. dünya'nın her yerine dağılan insanlarla birlikte tüm şehirler de gelişmeye başlıyor. insanlar; hem sakin hem de güzel bir hayat yaşıyor insanlar, yaşama süresi ve kalitesi uzuyor.
insanların açlık kaygısı olmaması, herkesin istediği işi yapmasına olanak sağlıyor, sanatçılar, sporcular, vs. çoğalıyor; dünya güzelleşmeye başlıyor, eğitim seviyesi artıyor, çevre planlamalarının iyi yapılması ile dünya'nın yaşanabilirliği arttırılıyor, yeşilden maviden ve düzenli yapılardan oluşmuş kentler oluşuyor.
çevreye zarar vermek yerine ondan maksimum verimde faydalanılıyor ve enerji kaynağı olarak hep yenilenebilir enerji kullanılıyor.
herkesin birbirine karşı anlayışlı olması ve tartışmaların doğru bilgiyi getirmesi sonucu düşüncelerini özgürce söyleyen insanların sayısıyla beraber felsefeciler çoğalıyor, bu sayede bilimde de aşırı bir derecede ileri gidip evrenin tüm sırlarını tek tek çözmeye başlıyorlar; bilim askeriye için değil, daha da rahat bir gelecek ve insanlara yararlı olacak materyaller üretmek için kullanılıyor; yapay zeka robotlar geliştiriliyor, dünya'nın her yerinde kablosuz elektrik oluyor... vs.
bilimde gelişen insanoğlu önce dünya içi iletişimi hızlandırıyor, ay'a yapmak istedikleri asansörü tamamlıyorlar ve ardından da ışık hızına çok yakın araçlar üretmeye başlıyorlar. bu araçlarla beraber yolculuğa çıkıp keşifler yapan bilim adamları ve astronotlar, yaşayabilecekleri yeni gezegenler keşfediyorlar, bir kaç yıla kalmadan insanlar oralara da yerleşmeye başlıyorlar ve dünya ülkesi daha da büyüyor sınırlarını aşıyor.
her şey yolunda olunca, uzayı daha da tanımaya başlayan insanoğlu, yıllardır aradığı merak ettiği, başka canlılar buluyorlar, kimileri dünya'dan daha az gelişmiş, kimileri de daha çok gelişmiş, bir sürü değişik yaşam formu buluyorlar. onlara klişeleşmiş dünya'lı söylemiyle ''merhaba uzaylı biz dostuz diyorlar.'' ve yeni bağlar oluşmaya başlıyor, ticari ve sosyal olarak dünya daha da gelişiyor, büyüyor, yükseliyor.
dünyanın bu kadar fazla gelişmesi ve uzayda kendini hissettirmeye başlaması, bazı yaşam formlarının sinirlerini bozmaya başlıyor ve beklenmedik saldırılarla dünyanın yükselişini durdurmaya, onu geriletmeye çalışıyorlar, binlerce insan ölüyor.
tam bu anda da milyonlarca dünyalı bu beklenmedik misafire karşı kendini korumak ve direnmek için seferberlik eşliğinde seve seve asker oluyor, çünkü hepsinin keyfi yerinde ve gelecek için çocuklara bırakacakları bu ülkeyi kaybetmek istemiyorlar. ardından dünya ile diğer gelişmiş yaşam formu arasında `star wars`'u aratmayacak uzay savaşlarına sahne oluyor... vs.
milliyetçilik, komunizm ve aslında bir çok ideolojiyi içinde barından; dünya milliyetçiliği tüm dünyanın ortak görüşü haline geliyor...
böyle bir dünya olsa kim dünya milliyetçisi olmazdı ki?.. mesele ideoloji'de değil yeğen, herkesin birlik ve beraberlik içerisinde barış içerisinde yaşayabilmesi. bak nasıl da gelişiliyor istenince...
7 Eylül 2010 Salı
Dünya Milliyetçiliği
Etiketler:
barış,
dil,
din,
dünya,
ırkçılık,
komunizm,
milliyetçilik,
teknoloji,
uzay,
yenilebilir enerji
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder