7 Eylül 2010 Salı

Zaman Makinesi Teorisi

öncelikle zaman makinesiyle, zamanın sürekli ileri akan bir boyut olduğu gerçekliğinden mütevellit geçmişe gidilemeyeceğini bilmek gerekir. ama bu geçmişi ayağımıza getiremeyeceğimiz anlamında algılanmamalı zira ışık dünya'ya 8 dakika da varıyor. bu da demek oluyor ki aslında güneş dünya'ya göre 8 dakika önce dünya üzerinde doğmuş oluyor. biraz karışık gibi görünse de zaman makinesi yapmadan geçmişi görmek mümkün yani. bunun için gökyüzüne bakmak yeterli. normalde gökyüzüne bakıldığında görülen o yıldızların kimileri çok uzakta bir kaç ışık yılı kadar... onlar şu anda parlıyor görünse de bu onların geçmişleri tam şu an bizim onları göremediğimiz (onların ışıklarının henüz bize ulaşmadığı) kısımda patlayıp sönmediklerini kim bilebilir?

bu konuda bir çok fizikçinin de çalışması yok değil ama dış çevrelerde çok fazla bilim kurgu olarak algılanıyor. halbuki en iyi bilim kurgulanmış olan değil mi zaten? neyse... ortak bir kanıya göre, ''karadelik - solucan deliği - akdelik'' üçlüsünden zamanda farklı bir kısma gitmeye olanak sağlanabilir. ancak bunun için solucan deliğini geçiş esnasında dışarıdan çekim gücüyle açık tutacak yeterli seviyede bir karanlık enerji gerekli.

ama bunlar sadece geçit görev görebilir. asıl makinede bitiyor olay. işte bu yüzdende zamanda yolculuk için en önemli olgu, ışık hızını geçebilecek bir şeyler keşfetmek. mesela takyonlar bu iş için biçilmiş kaftan olabilir. bu tip bir maddeyi yapabilirse bilimadamları; kesinlikle zaman makinesinin yapımındaki en önemli kısmı aşmış olurlar.

bulunmayacak ve yapılmayacak bir şey değil. belkide yapıldı ama bizden gizleniyor olabilir. dünya'da o kadar gizli kapaklı işler dönüyor ki. 2. dünya savaşı sırasında bile atom bombasını keşfedebilen bilim adamları varsa bu da çok uçuk bir buluş olmayacaktır.

şüphesiz ki; şu anda kullanılan ve icat edilen bir çok şey, daha önceki insanlar tarafından hayaldi. evrenin daha keşfedilmesi gereken bir çok sırrı var. biraz düşünce, biraz fikir, biraz teori, biraz çözüm... hala bilim bazı şeyler için  çok geri ama neyseki çok hızlı ilerliyor. yüz yıl içerisinde belki de zaman makinesinin keşfi gerçekleşmiş olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder